Staatssecretaris Vicky Maeijer op werkbezoek bij Aafje

Deel dit bericht:

Vandaag bracht staatssecretaris Langdurige en Maatschappelijke Zorg, Vicky Maeijer, een werkbezoek aan Aafje. Het bezoek stond in het teken van de toekomst van de ouderenzorg en de belangrijke opgave waar we voor staan.

De toekomst van de zorg

De staatssecretaris bezocht samen met Peter Ploegsma, lid Raad van Bestuur van Aafje, twee locaties in Rotterdam IJsselmonde: Aafje Meerweide en een van onze Thuisplusflats. Hier ging zij in gesprek met bewoners en medewerkers over de toekomst van de zorg en de veranderingen die hiervoor al worden ingezet. Verzorgings- en verpleeghuis Meerweide wordt verbouwd en verandert de komende jaren in een duurzaam wooncomplex.

Voordelen van Thuisplusflat

Tijdens het bezoek werd de koffie niet geschonken door een medewerker, maar door een bewoner. Bewoonster Henny vertelde: “Er zijn bewoners die denken dat ze in een hotel zitten, maar zo werkt het niet. Ik doe wat ik nog zelf kan en probeer anderen ook te stimuleren.” In de Thuisplusflat werden de voordelen besproken van deze woonvorm, waar bewoners hun eigen appartement huren en kunnen leven zoals ze gewend zijn, maar met zorg en gezelligheid letterlijk in hun eigen flat voorhanden.