Snel, droog én groen van A naar B met de Carver

Deel dit bericht:

Samen de zorg echt anders. Dat betekent ook: duurzaam werken - met het oog op de toekomst. Daarom maakt Aafje wijkverpleging sinds kort gebruik van de Carver: een 100% elektrisch vervoermiddel op groene stroom.

Wendbaar …

De Aafje medewerkers trekken veel bekijks in de kleine, overdekte autootjes op drie wielen. Dat is een leuke bijkomstigheid, maar niet waar de zorgorganisatie het voor doet. Het grootste voordeel van de Carver is de wendbaarheid.  Wouter Zegveld, directeur wijkverpleging: “In drukke wijken rijd je makkelijker van A naar B, en heb je weinig parkeerruimte nodig. Plus: je parkeert vaak ook nog gratis. Dat is vooral handig in Rotterdam – waar in veel stadsdelen betaald parkeren is ingevoerd.”

… warm en veilig …

Naast Rotterdam werkt de Aafje wijkverpleging ook in de buitengebieden zoals Albrandswaard, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. “Hier moeten onze collega’s vaak wat langere afstanden afleggen. In de Carver zitten ze dan droog en warm. En soms geeft zo’n overdekt voertuig een veiliger gevoel dan de (vaak elektrische) fiets.”

Met de Carver besparen we tijd, die we kunnen besteden aan het bieden van goede zorg.
– Wouter Zegveld, directeur wijkverpleging Aafje

… en snel

Tot slot past het duurzame vervoersmiddel ook bij de kant die Aafje op wil met haar wijkverpleging.  “We gaan steeds meer wijkgericht werken. Met duurzame, verbonden teams, die zich kunnen focussen op het primaire zorgproces”, zegt Wouter hierover. “Met de Carver besparen we tijd. Tijd die we kunnen besteden aan dat wat echt belangrijk is: goede zorg bieden aan iedereen die het nodig heeft.”