Eerste paal nieuwbouw Aafje Meerweide

Deel dit bericht:

Een nieuwe mijlpaal voor verpleeghuis Aafje Meerweide in Rotterdam-Zuid. Op 17 september is de bouw van het nieuwe zuidgebouw van start gegaan. Met de eerste paal in de grond wordt de weg vrijgemaakt voor een toekomstbestendige locatie waar ouderen met een intensieve zorgvraag straks nog beter verzorgd kunnen worden. Een feestelijk moment, dat werd gevierd met de bewoners en medewerkers van Aafje, plus het personeel van bouwbedrijf Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Een fijne plek om te wonen en werken

Aafje Meerweide verandert komende jaren in een toekomstbestendig wooncomplex, met 216 studio’s voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Het noordgebouw bestaat straks uit zeven bouwlagen en het zuidgebouw uit zes. Met een totale oppervlakte van ongeveer 16.000 m² is er genoeg ruimte voor allerlei innovatieve faciliteiten, zoals tilliften in het plafond en een eigen slimme badkamer voor alle bewoners. Hierdoor is Meerweide straks een nóg fijnere plek om te wonen en werken.

Volop werkzaamheden

Maar voordat het zover is, moet er veel gebeuren. Inmiddels is het oude restaurant gesloopt en is er een tijdelijke vervangende brasserie. Ook is er een nieuwe oplaadruimte voor scootmobiels gerealiseerd en is de dagbestedingslocatie vernieuwd. Nu is het tijd voor de volgende stap: het heien van de funderingspalen. De eerste ging op 17 september de grond in.

Samen vooruit

Guy Buck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje, is blij met deze stap. “De sloop was voor veel bewoners en medewerkers best emotioneel. We hebben afscheid moeten nemen van het bestaande. Nu gaan we samen vooruit en zetten we de volgende stappen op weg naar een nieuw en duurzaam woonzorgcentrum. Een plek waar mensen fijn wonen én werken. De eerste paal symboliseert dat wat mij betreft. Fijn dat we dit met z’n allen konden vieren.”

In goed overleg

Remko Bentvelsen, directeur van Dura Vermeer, is blij met het verloop van de werkzaamheden: “We beseffen ons dat we werken in en bij de leef- en werkomgeving van bewoners en medewerkers. We vinden het belangrijk dat zij ook tijdens de werkzaamheden prettig kunnen wonen en werken. Daarom houden we tijdens de bouw voortdurend rekening met hun comfort. In de sloopfase is dit goed verlopen, en ook in de volgende fases blijven we overleggen met Aafje.”

Het nieuwe Meerweide

Aafje investeert 50 miljoen euro in het nieuwe Meerweide. De bouw vindt gefaseerd plaats. De verwachte oplevering van de eerste fase staat eind 2025 gepland en de tweede fase eind 2027. Dan vormt Meerweide hét middelpunt van de ouderenhub in IJsselmonde. Met een huisartsenpraktijk, dagbesteding, sfeervolle brasserie, Huis van de wijk en kinderopvang. Het ontwerp is in handen van Propos Consultancy, Wiegerinck Architecten, Innax installatieadviseurs en WSP-constructeurs. De installatie wordt verricht door Bectro.

Meer informatie over de bouw vind je op onze verbouwpagina. Hier kun je ook live meekijken.