Lancering leernetwerk De Driehoek

Deel dit bericht:

De zorg verandert. Mensen blijven langer thuis wonen en krijgen vaker hulp van familie en vrienden. Ook Aafje kan niet meer zonder mantelzorgers en vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat zij met zekerheid en vertrouwen voor iemand zorgen. Daarom sloegen we de handen ineen met zorgorganisaties uit de regio Capelle-Krimpen. Samen lanceerden we op woensdag 25 september regionaal leernetwerk De Driehoek.

De lancering van www.leernetwerkdedriehoek.nl vond plaats in theater De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Ruim honderd zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers maakten kennis met het aanbod en idee achter dit initiatief. Ook was er een theatergesprek over ‘Anders samenwerken in de zorg’ waarin de meerwaarde van samenwerken binnen de ‘driehoek’ op originele wijze naar voren kwam.

Samenwerken als ‘driehoek’

De Driehoek bestaat naast Aafje uit zorgorganisaties Cedrah, Lelie zorggroep, De Vijverhof en De Zellingen. Samen hebben we de laatste maanden hard gewerkt om aanbod te ontwikkelen en bundelen. De naam ‘De Driehoek’ verwijst naar de verhouding tussen mantelzorgers of vrijwilligers, de cliënt en de zorgmedewerker. Guy Buck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje: “Als zorgorganisaties willen we dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat gaat het best als we als ‘driehoek’ samenwerken.”

Informatiebijeenkomsten, trainingen en verhalen

Bij De Driehoek kan iedereen kennis en vaardigheden opdoen om er zo goed mogelijk voor een ander te zijn. Er zijn bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten over dementie, niet-aangeboren hersenletsel, onbegrepen gedrag en parkinson. Ook biedt De Driehoek vaardigheidstrainingen voor ondersteuning bij eten en drinken, mobiliteit, wassen en aankleden. Daarnaast zijn er nog verschillende verhalen uit de praktijk te lezen. Dit aanbod is vanaf nu beschikbaar.

Ook voor u

Krijgt uw naaste zorg van Aafje? Of bent u zorgvrijwilliger bij ons? Dan is het aanbod van De Driehoek ook voor u gratis beschikbaar. Neem gerust eens een kijkje op www.leernetwerkdedriehoek.nl.