Wijkverpleging

Wanneer u of uw naaste extra zorg nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, biedt Aafje wijkverpleging op maat. Wijkverpleging is er voor iedereen die medische zorg, begeleiding en ondersteuning in de eigen woonomgeving nodig heeft. Dit kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld na een operatie, of langdurig bij chronische aandoeningen.

Wat is wijkverpleging?

Wijkverpleging omvat een breed scala aan zorgdiensten die aan huis worden geleverd. Onze wijkverpleegkundigen ondersteunen bij medische handelingen, zoals wondzorg, het toedienen van medicatie of injecties, en het monitoren van chronische ziektes. Daarnaast helpen ze bij persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden, en bieden ze begeleiding en advies om uw gezondheid en welzijn te bevorderen.

Bij Aafje werken we met een vast wijkteam, waardoor u telkens vertrouwde gezichten ziet. Samen met u, uw familie of mantelzorgers stellen we een zorgplan op dat aansluit bij uw specifieke behoeften. Dit plan kan variëren van intensieve dagelijkse zorg tot enkele keren per week ondersteuning.

Voor wie is wijkverpleging bedoeld?

Wijkverpleging is bedoeld voor iedereen die zorg nodig heeft in de eigen vertrouwde omgeving. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij ouderdom, na een ziekenhuisopname, of wanneer er sprake is van een chronische aandoening. Onze zorgprofessionals helpen om de kwaliteit van leven thuis te behouden, zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

image description

Hoe werkt het aanvragen van wijkverpleging?

Het aanvragen van wijkverpleging bij Aafje is eenvoudig. U kunt zelf contact opnemen met ons, of uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen. Een van onze wijkverpleegkundigen komt bij u langs voor een intakegesprek, waarbij we uw zorgbehoefte in kaart brengen en samen bepalen welke zorg het beste bij u past.

Wat doet een wijkverpleegkundige?

De wijkverpleegkundige is uw vaste aanspreekpunt en coördineert de zorg. Zij werken nauw samen met uw huisarts, ziekenhuis of andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat alle zorg goed op elkaar is afgestemd. Daarnaast geven ze advies en begeleiding aan uw mantelzorgers, zodat ook zij weten hoe ze u het beste kunnen ondersteunen.

Bij Aafje kunt u ook terecht voor gespecialiseerde verpleging.

Denk aan longzorg, wondzorg, palliatieve zorg, oncologie en meer.

Bekijk onze specialisten

Zorg op maat bij Aafje

Bij Aafje vinden we het belangrijk dat u zich prettig voelt in uw eigen omgeving. Onze wijkverpleegkundigen zorgen ervoor dat de zorg zo goed mogelijk aansluit bij uw situatie. Of het nu gaat om medische zorg, persoonlijke verzorging of advies, wij zijn er voor u.

Heeft u of uw naaste wijkverpleging nodig?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van wijkverpleging? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag verder met advies en het organiseren van de juiste zorg aan huis.

Aafje biedt wijkverpleging in verschillende gebieden

  • wijkverpleging Rotterdam
  • wijkverpleging Capelle aan den IJssel
  • wijkverpleging Dordrecht
  • wijkverpleging Barendrecht
  • wijkverpleging Zwijndrecht
  • wijkverpleging Heerjansdam
  • wijkverpleging Ridderkerk
  • wijkverpleging Hendrik-Ido Ambacht
  • wijkverpleging Albrandswaard

Wijkverpleging aanvragen

Voor het aanvragen van wijkverpleging kunt u onderstaand contactformulier invullen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Aafje Klantenservice via:

"*" indicates required fields