Op weg naar het nieuwe Meerweide

Klaar voor de toekomst

Aafje Meerweide verandert de komende jaren in een duurzaam wooncomplex – met 216 studio’s voor ouderen met een zware zorgvraag. Door de ruime woonplekken, uitstekende faciliteiten en moderne innovaties is het nieuwe Meerweide straks een fijne plek voor bewoners én medewerkers. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwbouw en renovatie. 

Meerweide blijft open

  • Verzorgings- en verpleeghuis
    Het verzorgings- en verpleeghuis is tijdens de verbouwing gewoon open. Natuurlijk doen we er alles aan om eventuele overlast voor bewoners, personeel en omwonenden te beperken.
  • Dagbesteding, afasie trainingscentrum
    Ook de dagbesteding (voor met mensen dementie, een lichamelijke beperking en/of slecht zicht) en het afasie trainingscentrum blijven open.


Live de bouw volgen?

Kijk hier live mee met de bouw van het nieuwe Meerweide.

Het laatste nieuws

“De sfeer en saamhorigheid moeten blijven”
Erica Maurer (54) en Bea Baladien (59) werken al lang bij Meerweide. Erica werkt 35 jaar als Verzorgende en Bea werkt 30 jaar als Helpende. Ze hebben het allebei erg naar hun zin. We gingen in gesprek met deze twee bevlogen medewerkers. “Elke dag is anders”, vertelt Bea. “Dat maakt het werken bij Meerweide erg uitdagend.” Erica vult aan: “Collega’s die naar een andere locatie zijn gegaan, zijn weer teruggekomen naar Meerweide. Dat zegt wel wat. Het werken op deze locatie is gewoon erg leuk.”

Benieuwd naar de rest van dit artikel over Erica en Bea? Dat lees je in de maart-editie van het Bouwnieuws Meerweide: een nieuwsbrief met updates, interviews en achtergrondartikelen over de nieuwbouw en renovatie. Hier kun je de afgelopen edities teruglezen:

Ouderenhub van IJsselmonde

Alles dichtbij
Ouderenhubs zijn wijken waar ouderen fijn kunnen wonen – met passende zorg en ondersteuning dichtbij.  Aafje Meerweide vormt straks hét middelpunt van de ouderenhub in IJsselmonde. Met een huisartsenpraktijk, dagbesteding, kinderopvang, Huis van de Wijk en een sfeervolle brasserie met heerlijk terras.

Aafje als investeerder voor ouderenzorg

Aafje investeert 50 miljoen euro in het nieuwe Meerweide. We zijn blij dit te kunnen doen. Want er worden weinig nieuwe verzorgings- en verpleeghuizen gebouwd. Terwijl er in de ouderenzorg wel grote behoefte is aan veilige, fijne woon- en werkomgevingen.

No results found!